Läckra chokladfras till müslin

Bullkorg

Den fina korgen på bilden
återfinns på omslaget till senaste kokboken "Vinterns söta" av systrarna Lisa och Monica Eisenman. Systrarna har tidigare publicerat
"Två systrars söta", som dessutom utnämndes till Årets dessertbok 2005 och "Soppor, bröd & röror", utgiven 2006.

Jag plitade ner titeln på den nyutkomna kokboken efter att ha fått tips av några goda vänner, vars son fotograferat bilderna till boken. Boken fanns inne på biblioteket så jag kunde snabbt se om det var något som kunde tänkas locka mig.

Och det var det! Systrarnas enorma fantasi har alltså resulterat i den här boken, och här återfinns sådant som man kan unna sig under årets kalla månader, så att man har möjlighet att må riktigt bra!

vinterns söta

Svårighetsgraden på recepten varierar, men det som jag testade att göra (i väntan på tonårstösernas hemkomst nu på lördagkvällen) tog endast 10 minuter. Dessutom blev resultatet över förväntan!

chokladfras

Pudrade chokladfras

100 mörk choklad
5 dl havrefras
1 1/2 dl florsocker

Smält chokladen, antingen i mikro eller i en skål över sjudande vatten. Blanda ner havrefrasen och rör om tills alla frasen är täckta med choklad.

Häll florsockret i en plastpåse och därefter havrefrasblandningen. Stäng påsen och skaka om ordentligt tills alla frasen är täckta med choklad. Sedan är det bara att hälla upp på en tallrik.

Frasen kan komplettera müslin eller morgonflingorna på helgen.

Systrarna har i åtta år drivit The Cookbook Café i Stockholm, men har precis lagt ner den verksamheten för att  koncentrera sig på sin stora passion: att skriva kokböcker. Det låter lovande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback