Sanna Töringe - bibliotekarien som blev kokboksförfattare

Sanna_Toringe
Hon ser nöjd ut, Sanna, där hon snällt poserar med ett av sina matalster. Hon är bibliotekarien som sadlade om och började skriva  i stället. Vid det här laget har hon hunnit publicera ett antal mat- och trädgårdsböcker men även några barnböcker!

Under
matinspirationseftermiddagen på Eslövs bibliotek i söndags gav Sanna enkla tips hämtade ur sina böcker. Ur Sannas Likörbok fick vi tipset att blanda bär, rom och socker och sedan låta detta dra några timmar, för att sedan servera som efterrätt. Sannas favoritlikör är apelsinlikör (recept finns givetvis i boken!), som hon häller över frukt, eller doppar frukt i.

Att bjuda till fest behöver inte vara så märkvärdigt. Det är omtanken som räknas, menar Sanna, alltså det där lilla extra personliga för gästen, som att bjuda nötallergiker på alternativa rätter och att servera koffeinfritt kaffe till den som absolut inte kan sova vid inmundigandet av vanligt sådant. Kanske något extra gott te kan anskaffas också! 

- Var inte rädd för att be dina vänner om hjälp när du ska ha fest. Be dem till exempel ta med färdigskalade potatisar, löd även Sannas råd.

Sanna har många gånger överraskat sin äkta hälft med fester i samband med födelsedagar, men själv ännu inte blivit överraskad, vilket hon gärna skulle vilja bli! Hennes dröm är även att få gå på kalas där man bjuds på stor dessertbuffé. Och vem skulle inte vilja det?

Mer information om en del av Sannas utkomna alster hittar du på Bokrecension.se.

matvimmel
Provsmakning i bibliotekets entré

I morgon: Cathrine Schück - kostrådgivare med full koll på GI!

Matinspiration i Eslöv!

Palladium
Vad tar man sig för en huttrig småregnig söndagseftermiddag? Ja, bor man i närheten av Eslöv, kunde man idag bevista en mångfacetterad halvdag i matinspirationens tecken!

Plats för evenemanget var Eslövs relativt nya stadsbibliotek, tidigare den populära biografen Palladium. Efter att ha varit en öde, förfallen byggnad, renoverades biografen - men nu som bibliotek - och invigning skedde hösten 2000.

Biblioteket gästades av
Sanna Töringe, kokboksförfattare och Cathrine Schück, kostrådgivare, matskribent och även hon kokboksförfattarinna. Dessutom medverkade Per-Olof Hegg, docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet. Han har, tillsammans med kände kocken Richard Nilsson, författat en kokbok om matkemi.

Eslövs bibliotek har på sista tiden förbättrat sina tjänster för att utveckla biblioteket som mötesplats, och detta var bara en av många aktiviteter. Man har nu för tiden söndagsöppet (efterlyses säkert hos många av er läsare som bor på mindre orter runtomkring i landet) och onsdagsföreläsningar och vill man som låntagare boka en bibliotekarie för en stunds rådgivning, går det också bra!

Tröttheten hos bloggförfattarinnan gör sig påmind, men det kommer en fortsättning i morgon!Ekofestival i dagarna tre

image306
Har du vägarna förbi Skåne i sommar? Boka då in den 1-3 aug i din kalender, för DÅ händer det saker!

Mossagården, ekobutiken i Veberöd, bjuder på 10-årsjubileumsfestival i dagarna tre. Kända artister som Peter Wahlbeck, Louise Hoffsten och Torson är redan bokade, och fler är på gång.

Det ekologiska temat kommer att genomsyra alla aktiviteter, vare sig det gäller mat, njutning, kläder eller annat. Dessutom är arealerna kring Mossagården perfekta som festivalområde. Här kommer att finnas möjlighet att få djupare kunskap i vad det innebär att som konsument välja ekoprodukter. Läs mer här.