Möllans Matkaravan med matvan mentor

Matkaravan. Smaka på ordet. Där går vi i led, lite i gåsamarsch och längst fram: vår kunniga ledsagerska, som lotsar oss runt Möllevångstorget på jakt efter den ultimata smakupplevelsen.

I verkligheten ser det ut så här: 8 tappra själar samlas utanför Kina Center Livs i Malmö en blåsig torsdagkväll i november, där Hanna, vår guide, möter upp. Hon är verbal, hon är kunnig och kan sälla sig till matnördarnas skala: sådana som lever, andas, luktar - ÄR  mat!

Vi får två intensiva timmars rundvandring (dock inte i gåsamarsch!) med Hanna och inser att Möllan (i folkmun kallad) bjuder på så mycket på så liten yta, från så många olika länder! Och inte vill i alla fall JAG i fortsättningen handla mitt kött på Ica!

Nej,
Malmö kötthandel ska det vara (där ägaren Mladen mal färsk skinkfärs); där lockar de hemgjorda korvarna, bara genom att ligga där och tyst viska: "köp mig - du kommer inte att ångra dig"!

Åsikterna är många om denna karavan, när vi väl samlas hemmavid för lite ärtsoppa och punsch (så svenskt!). Men oavsett åsikterna, är alla överens om att vi på våra två timmar blivit mycket rikare på matupplevelser. Vi vill in och handla - snart!

Läs mer om det trevliga konceptet här (en Stockholmsk motsvarighet finns också).
Läs mer om Möllevångstorgets spännande butiker här.

Och som du kanske vet: årets julklapp är en upplevelse - ge bort en Matkaravantur till din vän!