Matinspiration i Eslöv!

Palladium
Vad tar man sig för en huttrig småregnig söndagseftermiddag? Ja, bor man i närheten av Eslöv, kunde man idag bevista en mångfacetterad halvdag i matinspirationens tecken!

Plats för evenemanget var Eslövs relativt nya stadsbibliotek, tidigare den populära biografen Palladium. Efter att ha varit en öde, förfallen byggnad, renoverades biografen - men nu som bibliotek - och invigning skedde hösten 2000.

Biblioteket gästades av
Sanna Töringe, kokboksförfattare och Cathrine Schück, kostrådgivare, matskribent och även hon kokboksförfattarinna. Dessutom medverkade Per-Olof Hegg, docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet. Han har, tillsammans med kände kocken Richard Nilsson, författat en kokbok om matkemi.

Eslövs bibliotek har på sista tiden förbättrat sina tjänster för att utveckla biblioteket som mötesplats, och detta var bara en av många aktiviteter. Man har nu för tiden söndagsöppet (efterlyses säkert hos många av er läsare som bor på mindre orter runtomkring i landet) och onsdagsföreläsningar och vill man som låntagare boka en bibliotekarie för en stunds rådgivning, går det också bra!

Tröttheten hos bloggförfattarinnan gör sig påmind, men det kommer en fortsättning i morgon!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback