Cashewnötssmör - lika snabbgjort som jordnötsdito

image291
Känns bilden igen? I ett tidigare inlägg fixade jag snabbt och enkelt
hemgjort jordnötssmör.

Det går även bra med cashewnötter, kan jag upplysa. Dock bör man blanda i 1 - 2 tsk rapsolja, eftersom blandningen annars blir för kompakt och torr.

Kryddnyheter med vacker formgivning

Kryddburkar


Ingen kan väl ha undgått reklamen, som syns både i dagstidningar och i busskurer. Det handlar om Santa Marias nyligen lanserade kryddserie "more.by Santa Maria", som fått hjälp av stjärnkocken Marcus Samuelsson i framtagandet av nya, spännande kryddblandningar. Eller vad sägs om orange pepper, wasabi & sesame, mango curry - och min favorit för närvarande - cacao & chili!

Designen har man även lyckats med till fullo, och när burkarna blivit tomma lär de inte slängas, utan fyllas på med annat gott innehåll!

Jag har redan testat cacao & chilikryddan både på stekt kyckling, pudrad över blåbärssmoothie och som smaksättare till smörfrästa pinjenötter, där jag lät kryddan fräsa med några minuter. Slutligen sockrade jag blandningen lite och blandade den (när den svalnat) med lite vispgrädde, som serverades till nygjorda plättar.

Behöver jag tala om att det smakade himmelskt?

Nu funderar jag på att göra en toscakaka och blanda i lite kryddblandning i toscasmeten. Kan nog bli riktigt annorlunda gott.

Kakaochili
Läs mer om kryddblandningarna på
Santa Marias hemsida.Kryddburkar