Kanelbullens dag!

image279

Ett stort glas mjölk och en gigantisk välfylld snäcka
, det är i princip allt som behövs för att förgylla min dag idag.  Det är nämligen KANELBULLENS DAG idag - tadaaa!


Satte igång med bullbak på kvällskvisten igår. Som det tassades kring den något senare utkavlade, fyllda  och hoprullade degen; kunde man månne få en "kantabit", frågade tonåringarna. Det gick givetvis för sig, och när plåtarna kort därefter kom ut från ugnen med välgräddade stoora bullar dök samma tonåringar upp, mycket angelägna om att få vara de första att provsmaka resultatet!

Dock fick jag därefter se till att vaka över bullreviret, eftersom risken var överhängande att det annars skulle ha norpats fler godbitar; jag fick bara inte låta det ske - ska ju bjudöverrraska på jobbet idag!

Kanelbullar - 30 stora!

50 g jäst
7 1/2 dl kall mjölk
2 ägg
1 dl socker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
150 g mjukt margarin eller smör

Fyllning:
200 g mjukt margarin eller smör
2 grovrivna stora äpplen
1 dl socker
2 msk kanel

Rör ut jästen i lite av mjölken och häll sedan i resten av vätskan. Blanda i resten av ingredienserna och låt sedan bakmaskinen göra jobbet med knådningen - såtillvida du inte orkar knåda för hand!

Låt degen jäsa 1 1/2 - 2 timmar.

Blanda ihop matfettet, sockret och kanelen.

När degen jäst klart, dela den då  i två delar, kavla ut den och bred på hälften av fyllningen och därefter hälften av de grovrivna äpplena.

Rulla ihop degen och skär den i stora bitar, som du lägger på bakpappersklädd plåt.

Jäs ytterligare 45 min - 1 timme. Grädda i 225 grader, 10-12 minuter.

Läs mer
här om denna goda dag!

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Åååå, det ser sååå gott ut!

Postat av: Helen

Har du inget mjöl i dina bullar? :-)

2007-10-11 @ 13:24:50
Postat av: Matnjutning

OOPS! Här tarvas en redigering! Ska vara cirka 2 liter. ;)

2007-10-11 @ 20:36:52
URL: http://matnjutning.blogg.se
Postat av: Granne Annika

När kommer det lite nya kuliga uppdateringar??Visst ser Kanelaren god ut....men nått nytt hade vatt kul!

2007-11-07 @ 16:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback