Grönsaksfisk med bacon

Vi kör fisk två dagar i rad. Bra, när man skall mjukstarta med snäll mat.
Grönsaksfisk med bacon
(4 personer)
1 paket hokifilé, 400 gram
2 morötter
1 gul lök
1/2 paket bacon
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost.
Salt, peppar, ev örtkrydda
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötterna och löken och skär dem sedan i små bitar.
Klipp sönder baconet och fräs det knaprigt utan fett i en stekpanna.
Plocka upp baconet och fräs sedan morötterna och löken i stekfettet. När det hela börjat mjukna, häll då över grädden och mjölken och koka ytterligare 1 minut. Blanda därefter i baconbitarna. Krydda röran efter behag.
Lägg fiskblocket (som helst skall vara upptinat, för att förkorta tillagningstiden) i en ugnsfast form.
Bred grönsaks- och baconröran över fisken, strö över osten och ugnsstek i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Servera med kokt eller pressad potatis, alternativt bulgur, samt en grönsallad.
Kommentarer
Trackback