Saffransskorpor med strykande åtgång

image281

Dessa skorpor KAN jag bara inte undanhålla er! De är de godaste skorpor jag både gjort och smakat - och de har en strykande åtgång när man väl bjuder på dem.

Leila (hon, Leilas-kök-madamen) har gjort dem i något av sina program på TV4plus och jag har blivit serverade dem hos goda vänner. Men som alltid, när jag tar över ett recept, modifierar jag så att jag nästan känner att JAG är den som skapat receptet. Och det har jag ju, i och för sig, för mitt recept blir ju på så sätt unikt.

Snabbgjorda är skorporna också - inte helt fel nu i jul. Sätt igång, baka dem idag!

Innan receptet kommer här nedan vill jag önska mina okända och kända läsare/läsarinnor en stressfri och glädjerik jul. Unna dig långa promenader, då du kan titta på andras julpyntande, läs/lyssna på en god bok, ring någon du tänkt ringa men inte gjort, sänk dig ner i ett varmt och väldoftande bad, ja, kort sagt, gläd dig själv men även andra!

Ni är över 100 som läser min blogg varje dag, och för en gångs skull vore jag glad om någon av er kunde ge mig en kort kommentar, något som jag i vanliga fall faktiskt är glad att jag inte får, eftersom det skulle ta en ohejdans lång tid att svara på dessa. Så, kommentera gärna den här gången!

... och så receptet:

Saffransskorpor (cirka 30-40 st)

75 gr smör (i nödfall margarin)
1 pkt saffran (0,5 g)
2 små ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl av följande, blandat eller enbart: mandel, pistagenötter, solrosfrön, pumpafrön, mörk choklad
Råsocker

Sätt ugnen på 175 grader

Låt saffranen (skriver man så?) dra i lite sprit, se mitt förra inlägg.
Smält smöret och blanda sedan i äggen och den något onyktra saffranen.

Hacka nötterna alt. chokladen och blanda sedan ihop med de andra torra ingredienserna.
Forma degen till två smala längder och lägg på bakplåtspapper. Strö över råsocker eller, om du hellre vill det: strösocker.

Grädda i ugnen i 25 minuter. Ta ut längderna och skär sneda skorpor.
Sänk temperaturen till 125 grader och grädda skorporna i 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna vara kvar tills ugnen kallnat.

Ooooo, så gott!

Kommentarer
Postat av: karin

Jag vet att jag är dålig på att kommentera men hoppas du får en lugn stressfri jul

Postat av: Bloggblad

Det där låter gott - men du kanske minns min blogg om mandelskorpor från... vad är det? Två år sen? När plåten hamnade uppochner på köksgolvet med de nygräddade skapelserna...

Jag kan hålla med om det där med kommentarer... jag är så himla glad för alla som ger sig tid att svara - men det tar tid! Och jag har föresatt mig att läsa hos alla som svarar hos mig. Åtminstone när de just gjort det... hinner inte hålla mig uppdaterad med alla dagligen.

2007-12-30 @ 00:28:35
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Elisabet

Ja, jag har tittat in så ofta förut men då har du inte skrivit,så jag tänkte att du kanske lagt ner ..-)

Nu ser jag ju att du har uppdaterat väldeliga.

God Fortsättning, Torun!

2008-01-01 @ 21:35:40
URL: http://www.cikoria.blogspot.com
Postat av: Ankan

SÅÅÅÅÅÅÅ goda! Tog whisky till saffransdraget....mmmmmmm gottgott

2011-12-13 @ 14:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback