Skinnfri lax på ett kick!

Bok & Biblioteksmässan tröttade ut mig så till den grad att jag inte riktigt orkade med livet runtikring, som uppdatering av min kära matblogg. På mässan fanns ett stort utbud av kokböcker i alla prisklasser och ämnen, och till och med jag kände ett lätt illamående när jag såg denna mängd. Tänk, marknaden svämmar över av matlagningstips och ändå står man där en vardagkväll och undrar vad i hela friden man skall svänga ihop – helst på en kvart!
Jag började till och med ifrågasätta min lilla amatörblogg. Vem kan vara intresserad av mina små tips? Jantekänslan har dock lagt sig och inspirationen börjar på nytt gro inombords. Jag har en mycket lättgjord äpplepaj på lager, med det LJUVLIGASTE tillbehör, men måste först smaka av innan jag kan publicera receptet.
Här kommer dock ett tips på hur du snabbt och lätt avlägsnar det förhatliga skinnet på den lax du kommit över på extrapris i din lokala affär: Värm upp en stekpanna och häll i lite vatten, som får koka upp. Lägg därefter laxbiten i pannan med skinnet nedåt. Låt den ligga där i en halv minut, plocka upp den på en skärbräda, vänd på biten – och DRA bort skinnet lätt och smidigt!
Kommentarer
Postat av: LillaB
Vilket smidigt sätt. Skall pröva snarast! Hittade den här bloggen nyss. Kommer åter!
Postat av: Matnjutning
Kul, LillaB, att du hittat min blogg! Välkommen!
Postat av: Ylva
Vilket bra tips! Jag skall pröva det nästa gång vi äter lax.
Postat av: Elisabet
Himla finurligt!
Nu måste jag köpa lax och testa ... haha.
Trackback