Quesadillas - i stället för varma smörgåsar

När orken tryter och man vill svänga ihop något snabbt, brukar varma mackor vara räddningen, antingen gjorda i ugn eller i smörgåsgrill: dubbla, med massor av god fyllning.
Quesadilla är en smaskig variant, där man steker dubbla vetetortillas med den fyllning man föredrar. Den här varianten lagade jag i går kväll:
Bred tomatpuré på båda bröden, strö riven ost (exempelvis Västerbotten-, Präst- eller Grevé-) över ena brödet, lägg på tunna skinkskivor, lite rucolasallad, riven ost igen - och till slut det andra brödet.
Stek quesadillan i lite raps- eller olivolja på medelstark värme. Vänd hela brödet efter 2 minuter och stek lika länge på andra sidan. Tryck gärna ihop bröden med stekspaden.
Lägg upp quesadillan på en skärbräda och dela den i tårtbitar. Överblivna bitar kan med fördel ätas dagen efter. Mikra dem en stund, så känns de som nygjorda!
Variera dina quesadillas med vad som finns hemma för tillfället: spenat, purjolök, lök, svamp, bacon, kyckling, köttfärs, quorn, keso m m. Osten är dock ett måste för att bröden skall kunna "klistras" ihop.
Kommentarer
Trackback