Frisk och fräsch hamburgerfyllning

Hamburgare

Det är inte ofta vi äter hamburgare - lite synd faktiskt, för det är riktigt gott! Det går också att få till ett riktigt nyttigt mål med rätt fyllning. Skippa senapen, ketchupen och den rostade löken och gör en egen liten röra som du lägger på burgaren. Så här ser min röra ut som du ser på bilden:

Grovriv ett halvt skalat äpple och blanda rivet med: 1 tsk dijonsenap alt vanlig senap, 2 tsk majonnäs, 2 skivor saltgurka (finhackad), lite finstrimlad purjo - och - för att hålla ihop det hela: Grekisk/Turkisk yoghurt, drygt 1/2 dl.

Den här röran går givetvis att variera, men den friska smaken av äpple kombinerat med sältan i gurkan och styrkan i senapen gör att röran passar så bra till kött. Eller varför inte servera röran till en stark grillad korv?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback