London!

carnabyljus
Ljusdetalj på Carnaby Street

Vilken tur att jag inte blev drabbad när vi var i London förra helgen – av förkylningen alltså, som däckade mig helt för två dagar sedan. Nej, under den tre dagar långa Londonvistelsen kände jag mig helt kurant, förutom två stickande, kliande, värkande ögon – kanske en föraning till den annalkande infektionen?

Det var några år sedan jag besökte London, men så fort man är där känns allt så hemtamt och vänligt. Dessutom är det alltid lika trevligt att kunna prata engelska!

Picadilly
Välkänd reklam på Picadilly Cirkus

Under våra tre intensiva dagar hann vi bland annat gå på konsert! På flyget läste jag en intressant skivrecension i Dagens Industri av en engelsk grupp:
The Magic Numbers. Och tänk, de spelade på lördagkväll i London! Vi chansade på att det fanns biljetter kvar och åkte till platsen för konserten: Apollo i stadsdelen Hammersmith. Konsertbiljetterna var slutsålda, men det fanns tur nog ett antal ”promotional tickets” kvar som vi fick köpa.

MagicNumbers
Snarlika The Mamas and the Papas, eller hur?

Tänk att lyssna på ett band som man inte känner till något alls om, och som visar sig vara helt i stil med vad man gillar! Trötta var vi, uppstigna kl halv 5 på morgonen, men intensiteten i konserten gjorde att man piggnade till – ja, i alla fall vi vuxna skärpte till oss; tonåringarna däremot S-O-M-N-A-D-E under konserten. Pärlor för svinen – eller…?

The Magic Numbers spelar på KB i Malmö den 23 januari – då blir det till att återuppleva dem igen!

När det gällde MAT gjorde vi en trevlig upptäckt i stadsdelen Soho: Ping Pong restaurant. Här serveras kinesiska smårätter, så kallade dim sums. Dim sum betyder ”röra vid hjärtat” och är smårätter i degknyten som antingen ångkokas eller friteras i olja. Degen kan vara gjord på vetemjöl och i vissa fall ris och innehåller olika fyllningar, bland annat grönsaker, räkor, kött och koriander.

dimsum

Degknytena kallas dumplings och dessa serverades ångande heta i en bambukorg. Sedan var det bara att sätta igång att plocka i sig dem med pinnarna och doppa i soja och en stark sås. Riset hittade man i det stora kåldolmeliknande paketet i mitten av korgen.

jasminte

Vid ett annat bord upptäckte vi två höga glas med genomskinligt hett innehåll. Men, vänta, växte det inte upp en blomma precis i glaset? Jodå, helt rätt. Det var jasminté – jasmine flower tea. Det som skulle bli en blomma lades i det heta vattnet och efter cirka fem minuter vecklade det ut sig en vacker växt som efter en stund fyllde en stor del av innehållet.

ICA:s receptsajt har ett recept på dim sum. Kolla här.

Läs mer om dim sum i DN, Thailandkusten och på Stockholmsbloggen.

Kommentarer
Postat av: Panter

Mat, musik och London; låter som några toppendagar!
Krya på dig!

Postat av: Lillan

Låg restuarangen i "Kinatown" i Soho? Isåfall var du i mina gamla 'hemtrakter'. Innan Gerrard Street togs Över av kineser så fanns där, fÖrutom Ronny Scott's Jazz Club en källarbar i stil med the Cavern i Liverpool, där Beatles brukade spela. Den här källarlokalen hette the Dive Bar och låg direkt under en pub i ett hÖrn av Gerrard Steet. Där hÖll jag till mycket under 1964, då jag kom till England som au pair. Det var en fantastisk tid!

Sedan bodde i London från 1968 till 1984 då jag flyttade till Cornwall i sydvästra England.

2006-11-25 @ 13:38:57
Postat av: Lillan

" China Town " skall det vara givetvis. :)

2006-11-25 @ 14:08:08
Postat av: Matnjutning

Panter: Överhuvudtaget att få "komma ifrån" några dagar (och då gärna till någon trevlig storstad i ett annat land!) är alltid lika efterlängtat. Vill tillbaka - snart!
Lillan: Njae, inte riktigt. Nära Liberty och väldigt nära Carnaby street. Adressen ser du på hemsidan till restaurangen. Au pair på 60-talet? Du måste ha haft det hur toppen som helst! Välkommen hit, förresten!

2006-11-25 @ 14:11:27
URL: http://matnjutning.blogg.se
Postat av: Kinna

Fina bilder och rolig läsning.

2006-11-28 @ 12:54:36
URL: http://kinnasblogg.blogspot.com
Postat av: Treno

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com

2007-03-07 @ 17:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback