Limoncello - likör med frisk citrussmak



Den italienska stöveln visualiseras här i form av likören
Limoncello, som har en frisk smak av citron. Den är faktiskt inte så svår att göra själv. Och den skall drickas väl kyld!

Eftersom innehållet i min inköpta Italienflaska har sjunkit märkbart snabbt, finner jag all anledning att ge mig på att tillverka egen dryck, och här tänker jag testa Sanna Töringes recept - busenkelt!

1/2 kg citroner
1/2 l okryddad sprit, vodka eller brännvin
1/2 l vatten
1/2 l strösocker

Värm socker och vatten tills sockret har löst sig ordentligt. Låt svalna. Skala citronerna med hjälp av en potatiskalare. Se till att skivorna är tunna och att inte den vita delen av skalet följer med!

Blanda ner citronskal och alkohol i sockerlagen. Häll över i en glasburk med tättslutande lock. Låt dra i två veckor. Sila därefter vätskan.


Jag återkommer med ett annorlunda Limoncellorecept, men måste först testa det. Pasta är inblandat, så mycket kan jag avslöja!


Kommentarer
Postat av: Leina

Ohhhh! Det är så gott..... Måste genast prova göra....

Postat av: Daniel

Limoncello är en trevlig dryck. Har fortfarande kvar lite i flaskan sedan vi var vid Gardasjön. Kanske borde pröva på att göra själv.

2008-08-11 @ 20:23:52
URL: http://matpaus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback