Sanna Töringe - bibliotekarien som blev kokboksförfattare

Sanna_Toringe
Hon ser nöjd ut, Sanna, där hon snällt poserar med ett av sina matalster. Hon är bibliotekarien som sadlade om och började skriva  i stället. Vid det här laget har hon hunnit publicera ett antal mat- och trädgårdsböcker men även några barnböcker!

Under
matinspirationseftermiddagen på Eslövs bibliotek i söndags gav Sanna enkla tips hämtade ur sina böcker. Ur Sannas Likörbok fick vi tipset att blanda bär, rom och socker och sedan låta detta dra några timmar, för att sedan servera som efterrätt. Sannas favoritlikör är apelsinlikör (recept finns givetvis i boken!), som hon häller över frukt, eller doppar frukt i.

Att bjuda till fest behöver inte vara så märkvärdigt. Det är omtanken som räknas, menar Sanna, alltså det där lilla extra personliga för gästen, som att bjuda nötallergiker på alternativa rätter och att servera koffeinfritt kaffe till den som absolut inte kan sova vid inmundigandet av vanligt sådant. Kanske något extra gott te kan anskaffas också! 

- Var inte rädd för att be dina vänner om hjälp när du ska ha fest. Be dem till exempel ta med färdigskalade potatisar, löd även Sannas råd.

Sanna har många gånger överraskat sin äkta hälft med fester i samband med födelsedagar, men själv ännu inte blivit överraskad, vilket hon gärna skulle vilja bli! Hennes dröm är även att få gå på kalas där man bjuds på stor dessertbuffé. Och vem skulle inte vilja det?

Mer information om en del av Sannas utkomna alster hittar du på Bokrecension.se.

matvimmel
Provsmakning i bibliotekets entré

I morgon: Cathrine Schück - kostrådgivare med full koll på GI!

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Oj, så intressant!

Och härligt ..-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback