Halloumisallad

image268
Rå påminner den en hel del om den finska kaffeosten som gnisslar i tänderna när man äter den. Men den saknar helt och hållet likhet med densamma när den steks eller grillas. Jag pratar om Halloumiost, som de senaste åren blivit mäkta populär i Sverige.

Ursprungligen kommer den från Cypern, där den tydligen har nationalrättstatus enligt
Fontanas hemsida.

Dessutom är den en värdig ersättare till kött, exempelvis kyckling, som den faktiskt liknar lite i konsistensen när den är tillagad!

De senaste dagarna har varit heta - mycket heta, och inspirationen att laga till något komplicerat har varit lika med noll. I går kväll fick det bli Halloumisallad, som tillagades på följande enkla sätt:

Blanda ihop skuren isbergssallad, bitar av gul och röd paprika, samt kuber av vattenmelon. Lägg upp salladen på en tallrik.
Skär Halloumiosten i stavar. Linda en liten bit bacon runt varje bit om du vill ha mer sälta. Du behöver inte fästa med tandpetare; den "limmas" fast när stavarna väl börjar stekas.

Stek Halloumistavarna i cirka 10 minuter. Vänd dem då och då så att de bryns på åtminstone två sidor. Lägg sedan några bitar på salladen. Droppa gärna över lite citronsaft.

Fler Halloumirecept hittar du här.

Kommentarer
Postat av: Karin

Mmm, verkar supersmaskens! Halloumi är underskattat! Trevlig blogg för övrigt :)
MvH Karin

Postat av: Bloggblad

Men vilken kul grej! Jag älskar haloumi - ska verkligen pröva att linda bacon runt - låter kanongott.

2007-06-24 @ 19:49:12
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Matnjutning

Till er båda: Ja, Halloumi är TOPPEN! Dessutom så dryg. Har turen att handla den lite extra billigt på en affär i Malmö.

2007-06-26 @ 05:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback