Grönsaksfisk med bacon

fiskgratäng

Vi kör fisk två dagar i rad.
Bra, när man skall mjukstarta med snäll mat.

Grönsaksfisk med bacon
(4 personer)

1 paket hokifilé, 400 gram 
2 morötter
1 gul lök
1/2 paket bacon
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost.
Salt, peppar, ev örtkrydda

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala morötterna och löken och skär dem sedan i små bitar.

Klipp sönder baconet och fräs det knaprigt utan fett i en stekpanna.
Plocka upp baconet och fräs sedan morötterna och löken i stekfettet. När det hela börjat mjukna, häll då över grädden och mjölken och koka ytterligare  1 minut. Blanda därefter i baconbitarna. Krydda röran efter behag.

Lägg fiskblocket (som helst skall vara upptinat, för att förkorta tillagningstiden) i en ugnsfast form.

Bred grönsaks- och baconröran över fisken, strö över osten och ugnsstek i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Servera med kokt eller pressad potatis, alternativt bulgur, samt en grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback