Fiskfärsbiffar med lax och torsk

Fiskfärsbiffar

Findus må ursäkta, men hemlagade fiskfärsbiffar smakar så mycket mer! Lättlagad kvällsmat, med ett minimum av ingredienser.

Nu när jag har en ungefärlig matsedel att hålla mig till flödar fantasin som aldrig förr. Jag gör ett ungefärligt val och kvällen innan jag skall till att laga morgondagens mat, kör jag lite surfning på webben webben, tittar i lite kokböcker och mattidningar och skapar mig sedan min egen variant. Meningen är hela tiden att det ska vara snabbt och lätt – lite ”köp hem fem”-stuket.

Nedanstående recept är för 4-6 pers, beroende på aptit. Biffarna blir försvinnande goda – och det utan grädde!

Fiskfärsbiffar
(4-6 portioner)

400 gram gram fryst torsk- eller hokifilé
Två portionsbitar lax (cirka 250 gram)
¾ dl mjölk
1 ägg
1 ½ msk maizenamjöl (eller potatismjöl)
Hummerfond
Salt, peppar
Parmesanost

Kör den upptinade torsken och den ena upptinade laxbiten till färs i en matberedare. Hacka den andra laxbiten i halvsmå fyrkanter och blanda sedan ned bitarna i fiskfärsen.

Blanda ner ägget, mjölken, maizenamjölet och en skvätt hummerfond. Salta och peppra och blanda smeten.

Stek biffarna i het stekpanna, med lite smör och majs- eller olivolja. Sänk värmen efter en minut och strö därefter över finriven parmesanost på ovansidan av biffarna. Stek ytterligare en minut och vänd därefter biffarna. Två minuter till – och biffarna är klara!

Servera med kokt bulgur, kokta haricots verts och en kall sås bestående av:
Grekisk yoghurt, stenbitsrom, majonnäs, lite hackad saltgurka, pressad vitlök.

I morgon serveras kycklingsoppa!

Kommentarer
Postat av: Christina W

TÄnk att det är så svårt att göra fina matbilder. Men jag tyckte det såg gott ut.

Postat av: Matnjutning

Jo, du har helt rätt; jag tänker ofta på det när jag publicerar mina, ibland torftiga, matbilder. Men hellre en bild än ingen, är min devis! Sen, när man kan ta bilder ute, har man ju helt andra möjligheter!

2007-01-23 @ 09:32:22
URL: http://matnjutning.blogg.se
Postat av: ursula beck

Woww så gott..ska bjuda in mina tjejkompisar på denna rätt i höst

2007-07-18 @ 16:33:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback