Små linser

små linser

Om du gillar vanliga gröna och röda linser – eller jag kanske hellre skulle säga: om du INTE gillar linser, då kommer du förmodligen att kapitulera inför den exklusiva smaken på ”små linser” som påminner mycket om de franska Puylinserna till formen och smaken.  

Frågan är egentligen om det är någon skillnad – mer än priset då? Jag betalade över 50-lappen för ett paket Puylinser, medan Risentas variant kostade 15 kronor.  

Inte för inte kallas de lyxlinser i
Risentas beskrivning. Användningsområdet är stort; pytsa ner några kokta linser i din sallad, i en härligt mustig köttgryta, fyll dina hemgjorda piroger med dem, blanda dem med ris eller bulgur eller varför inte byta ut hälften av färsen i köttfärssåsen? 

Du kokar linserna på ett nafs – ingen blötläggning behövs. I med dem bara i saltat vatten och eventuellt lite fond eller salt. Koka i ca 40 minuter. Klart! 

Ett tips: Koka en stor sats bönor och linser på en gång och frys in i påsar. Banka lite på påsarna så att bönorna och linserna lossnar innan de är helt djupfrysta, På så sätt blir det enkelt att plocka fram exakt det du behöver. Om innehållet mot all förmodan hunnit frysa helt, plockar du bara fram hammaren och bankar lite på påsen så allt lossnar (+ att påsen ibland går sönder!).

Kommentarer
Postat av: Anonym

Okej

Postat av: Bloggblad

Det ska jag pröva, jag gillar linser och bönor.

2006-09-05 @ 23:03:06
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Matnjutning

Bloggblad: Ja, jag med. Sedan jag kom över Lilla Bönboken (som jag skrev om i ett tidigare inlägg) har jag verkligen satt i system att alltid ha färdiga hemkokta bönor på lager.

2006-09-06 @ 08:41:41
URL: http://matnjutning.blogg.se
Postat av: Lisa

Ja men visst är de supergoda!Bra med en prisjämförelse!

2006-09-07 @ 21:01:56
URL: http://matalskaren.blogspot.com
Postat av: Matnjutning

Lisa: Jo, och jag märker ju att många gånger betalar man dyrt för förpackningen. Den är inte ALLTID så viktig - om det finns stålar att tjäna..

2006-09-08 @ 21:36:19
URL: http://matnjutning.blogg.se
Postat av: Agneta

Jag undrar lite vad det är för skillnad på olika linser. Röda, gröna, bruna, vita, stora små..... kan jag välja vilken sort jag vill eller vad är det frågan om? Du verkar ju ha koll på läget :)

2006-11-30 @ 13:05:05
URL: http://agge.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback