Mognadsfråga

avocadopåse
Kan du lösa bildgåtan här ovan? Inte det? Jo, en omogen avokado som läggs i en papperspåse i ungefär ett dygn MOGNAR på så kort tid! Hur det går till? Ja, säg det!  

Jag fick tipset av en kollega, men trodde nog inte riktigt på det ändå. Ville prova själv för att se och är nu överbevisad. Tänk, inga mer inköp av redan ätmogen, halvdyr avokado! 

Till saken hör även att en annan trevlig kollega provade samma sak i helgen, med lika positivt resultat. Vetenskapligt bevisat, alltså! 

Ett tips: Delad ouppäten avokado förvarar du bäst i kylskåp. Pensla lite matolja över den, så mörknar den inte.Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Det är ungefär lika enkelt som tipset om hur man steker köttfärs bäst - men ingen tror mig. Jag har lärt mig av en thailändska att man helt enkelt häller vatten i st f matfett i stekpannan. Då steker det inte fast och blir kanonbra - utan extra fett.
Man måste nog se det för att tro det...

Postat av: Granne Annika

Hur lyckas du få en halv Avocado över???
Som vanligt lika spännande att se vad du har hittat på i din blogg! Blev svampen god?....Ses!

2006-09-12 @ 13:10:52
Postat av: Elisabete

Eller så kan man lägga den tillsammans med ett äpple, men det vete sjuttsiken om den mognar fram lika fort?

Tänk, vad man får lära sig här ..

2006-09-13 @ 00:31:13
URL: http://www.cikoria.blogspot.com
Postat av: Åsa

Ja hur får man avocado över?? Hörde i alla fall att om man lämnar kvar kärnan i den överblivna halvan mörknar den inte heller. Man kan stoppa ner kärnan i avokadoröran också med samma effekt (eller utebliven effekt så att säga). Har inte provat själv.

2006-12-29 @ 11:29:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback